DynamicWeb Commerce Suite

PIM-systeem

Een PIM-systeem is de basis van een moderne e-commercestrategie. Daarom is DynamicWeb PIM zó doordacht dat het ondernemen leuker en overzichtelijker maakt! Met ons Product Information Management geniet je namelijk van minder applicaties, integraties en systemen. Het is snel en eenvoudig, zowel om te implementeren als om te onderhouden. Wil jij ook graag vlot en efficiënt werken? Dan is DynamicWeb PIM iets voor jou!

Wat is een PIM-systeem precies?

PIM is een afkorting die voluit staat voor Product Information Management. Hiermee verzamel en verwerk je alle data en informatie die nodig zijn bij het vermarkten en verkopen van je product. Denk bijvoorbeeld aan SKU’s en typenamen, maar ook aan productcategorieën en variaties. Bovendien bevat een PIM-systeem informatie over technische specificaties, beeldmateriaal, marketingdata, verkoopinformatie en ontwerpspecificaties.

De meerwaarde van Dynamic PIM

PIM is, samengevat, een verzameling van uiteenlopende productinformatie. Dat is echter nog niet alles. De meerwaarde van een goed PIM-systeem valt of staat namelijk met wat er vervolgens met deze verzamelde gegevens gebeurt. DynamicWeb PIM verzamelt deze data niet alleen, maar maakt ze ook beter en gebruikt ze slim en verstandig. Daardoor heb je alle gegevens overzichtelijk op één centrale plaats en hoef je niet langer overal te zoeken. Dat scheelt tijd en geld en werkt bovendien vlot en prettig!

Wat kunt u nog meer met ons PIM-systeem?

DynamicWeb PIM is naast een centrale bron van productinformatie ook handig voor het verbeteren van je productmarketing. Je kunt DynamicWeb PIM bijvoorbeeld gebruiken voor gedetailleerde beschrijvingen en specificaties waarnaar je klanten en distributeurs op zoek zijn. DynamicWeb PIM zorgt voor de verrijking, groepering en organisatie van al je producten en varianten. Ons PIM-systeem kent een perfecte integratie met e-commerce en zorgt dat relevante marketinginformatie binnen handbereik van je marketeers komt.

Verbeterde frontend

DynamicWeb PIM verbetert ook de frontend van het systeem. Dankzij diverse functionaliteiten verbeter je de klantervaring en kun je leads eenvoudiger omzetten in verkopen. En dat zonder je ERP aan te passen! Het PIM-systeem van DynamicWeb heeft bijvoorbeeld functionaliteiten als:

  • Selfservice voor partners en dealers
  • Toegang tot multimedia-content en downloads
  • Feeds leveren aan marktplaatsen en andere kanalen

Probeer ons PIM-systeem zelf uit!

Ben je benieuwd naar DynamicWeb PIM en wil je de voordelen hiervan graag zelf ervaren? Op onze online demo site heb je volledige frontend en backend toegang tot ons gehele platform, inclusief PIM.

Meer informatie over ons PIM-systeem?

Wil je graag meer weten over DynamicWeb PIM? Neem voor maatwerk advies gerust contact op met de specialisten van DynamicWeb. We adviseren je graag over de mogelijkheden. Voor meer informatie over (de voordelen van) DynamicWeb PIM kun je ook terecht op onderstaande sites:

By clicking 'Accept All' you consent that we may collect information about you for various purposes, including: Functionality, Statistics and Marketing