DynamicWeb Commerce Suite

Headless e-commerce

Headless e-commerce is een perfect platform om een unieke en persoonlijke klantbeleving mogelijk te maken. Binnen de wereld van online marketing zijn er dan ook hoge verwachtingen van deze vorm van e-commerce. Tijd dus om hier wat dieper op in te zoomen!

Wat is headless e-commerce?

De wereld van internet en e-commerce ontwikkelt zich razendsnel. Dat heeft ertoe geleid dat we vandaag de dag via steeds meer apparaten kunnen verbinden met het internet. Naast devices als een computer, tablet of smartphone kan dat ook met bijvoorbeeld je gameconsole, smartwatch of smart-home-apparaat. Daar bewijst een belangrijk voordeel van headless e-commerce z’n nut. Deze vorm van e-commerce maakt het mogelijk om informatie vanuit één centrale en overzichtelijke databron met behulp van API’s op meerdere kanalen te presenteren. Daardoor kun je alles vanuit één CMS ontwikkelen: je desktop en je mobiele website, maar ook je app en je smartwatch. Dat werkt niet alleen lekker vlot, maar voorkomt ook dubbel werk!

Hoe zit dat precies?

Dit belangrijke voordeel van headless e-commerce heeft alles met de techniek te maken. Bij traditionele e-commerce zijn de frontend en de backend namelijk direct met elkaar verbonden. Bij een kleine aanpassing moet je daarom ook gelijk zaken als de code, de database en de frontend aanpassen. Dat brengt veel inspanning met zich mee. Inspanning die veel kostbare tijd kost. Bij headless e-commerce staan de frontend en backend daarentegen los van elkaar. Bij een een verandering aan de frontend hoeft daardoor alleen de API te worden aangepast. Dat werkt een stuk vlotter en efficiënter! Bijkomend voordeel daarvan is ook dat je alle vrijheid hebt om de klantbeleving aan de voorkant volledig naar eigen wens vorm te geven.

Meer weten over headless e-commerce?

Samengevat zorgt headless e-commerce niet alleen voor veel vrijheid, maar ook voor meer efficiency en gebruiksgemak. Ben je benieuwd welke voordelen en mogelijkheden deze moderne vorm van e-commerce specifiek voor jou heeft? Neem voor al je vragen en voor meer informatie gerust contact met ons op. Onze specialisten helpen je graag!

By clicking 'Accept All' you consent that we may collect information about you for various purposes, including: Statistics and Marketing