Blog

Catalogi op maat, eenvoudig gemaakt: Een gids voor het maken van campagnespecifiek materiaal

Deze gids beschrijft de stappen voor het maken van aantrekkelijk, merkgericht campagnemateriaal, zodat je producten uitblinken en je verhaal weerklank vindt.

Het maken van een catalogus die de essentie van een campagne weergeeft en je producten in het beste licht presenteert, is geen kleine klus. Maar met de juiste hulpmiddelen en aanpak kan het een soepel, zelfs een plezierig proces zijn.

DynamicWeb Publications vereenvoudigt het maken van catalogi op maat, zodat u het verhaal van uw merk met stijl en inhoud kunt vertellen. 

Manufacturing company packing orders

Stap 1: Bepaal je campagnedoelstellingen

Voordat je aan het ontwerp begint, moet je duidelijk maken wat je wilt bereiken. Wil je een nieuwe productlijn presenteren, seizoensaanbiedingen onder de aandacht brengen of een specifiek marketinginitiatief ondersteunen? Je doelen vormen de leidraad voor de inhoud en het ontwerp van je catalogus.

Stap 2: Verzamel je inhoud

Verzamel alle benodigde productinformatie, afbeeldingen en merkelementen. Met DynamicWeb Publications kunt u deze gegevens rechtstreeks uit uw bestaande PIM, ERP of CMS halen. Dit zorgt ervoor dat uw catalogus de meest actuele en samenhangende inhoud bevat.

Stap 3: Kies een sjabloon of begin opnieuw

DynamicWeb Publications biedt een gebruiksvriendelijke visuele editor, of u nu liever met een sjabloon werkt of een geheel nieuw ontwerp maakt. Kies een lay-out die aansluit bij uw merkidentiteit en campagnethema, zodat alle materialen consistent zijn.

Stap 4: Uw lay-out aanpassen

Nu komt het leuke gedeelte: aanpassen. Versleep elementen om een lay-out te maken die jouw verhaal vertelt. Gebruik afbeeldingen van hoge kwaliteit, boeiende beschrijvingen en consistente branding om een visueel aantrekkelijke catalogus te maken.

Hieronder zie je een video waarin onze projectmanager Jennifer Johansen door de publicaties navigeert en de mogelijkheden van de add-on uitlegt. 

Stap 5: Verrijken met verhalen

Elk product heeft een verhaal. Gebruik deze kans om verhalen rond je producten te weven, zodat ze meer worden dan alleen items in een lijst. Verhalen vertellen kan emotionele connecties creëren en context geven die de klantervaring verbetert.

Stap 6: Beoordelen en herzien

Controleer je catalogus op consistentie, nauwkeurigheid en merkafstemming. Zorg ervoor dat de productinformatie up-to-date is en dat de prijzen kloppen. Het is cruciaal dat de catalogus geen fouten bevat voordat hij wordt gedistribueerd.

Stap 7: Eenvoudig genereren en distribueren

Als alles klaar is, gebruikt u DynamicWeb Publications om uw catalogi als PDF op te slaan. U kunt met een paar klikken verschillende versies maken voor verschillende doelgroepen of talen. Verspreid uw catalogi vervolgens via de juiste kanalen, hetzij in gedrukte vorm of online.

Stap 8: Analyseren en aanpassen

Nadat je catalogus de wereld in is gegaan, verzamel je feedback en analyseer je de prestaties. Gebruik deze inzichten om toekomstige edities te verfijnen, zodat elke catalogus effectiever is dan de vorige.

Conclusie: Uw merk, mooi gepresenteerd

Het maken van aangepaste catalogi hoeft geen lastige taak te zijn. Met DynamicWeb Publications kunt u uw merk en producten presenteren op een manier die niet alleen visueel aantrekkelijk is, maar ook in lijn ligt met uw marketingdoelstellingen.

DynamicWeb Publications

Workflows vereenvoudigen voor redacteuren, verkoopteams en marketeers

Automatiseer het productieproces van professionele PDF-documenten zoals prijslijsten, catalogi en datasheets in slechts een paar klikken!

Met de gebruiksvriendelijke visuele editor zonder code kun je snel en op grote schaal documenten maken.

By clicking 'Accept All' you consent that we may collect information about you for various purposes, including: Statistics and Marketing