H-Vinduet Fjerdingstad

B2B e-commerce met Dynamics AX en productconfiguratie

Het nieuwe B2B eCommerce portaal, geïntegreerd met AX, biedt distributeurs en retailers een gestroomlijnd bestelproces, inclusief aangepaste productconfiguratie en geautomatiseerde bestellingen.

H-Vinduet Fjerdingstad is een grootschalige fabrikant van deuren en ramen, opgericht in 1949, die verkoopt aan de Scandinavische markt en bekend staat om zijn producten van hoge kwaliteit.

The Challenge

Zich aanpassen aan de verwachtingen van B2B-klanten

Fjerdingstad ontwikkelt mee met zijn klanten. Een definitieve B2B-uitdaging ontstond enige tijd geleden, toen hun klanten, die professionele distributeurs en retailers zijn, plotseling een sterke verwachting begonnen te tonen voor een volledig functioneel webshopportaal.

De retailers wilden de producten van Fjerdingstad op een nieuwe en modernere manier aan hun eindklanten tonen. Ze wilden configuratie en mogelijkheden voor kleuren en design tonen, prijzen, campagnes en kortingen beheren, quota's instellen, bestellingen plaatsen en beschikbaarheid tonen, allemaal in dezelfde oplossing. De visie was een holistische oplossing die het bedrijf de komende jaren kon helpen groeien en evolueren.

The Solution

B2B-extranet implementeren voor professionele distributeurs

De nieuwe oplossing bestaat uit speciaal ontworpen webpagina's met een B2B-extranet op maat van professionele distributeurs. Het bevat een top-of-the-line visuele configurator die naadloos is geïntegreerd met de externe oplossing Optiwin. Bovendien is de oplossing volledig geïntegreerd met Microsoft Dynamics AX 2012 R3 en is er een tweerichtingsintegratie tussen delen van het CMS, de digitale marketingfunctie in DynamicWeb en Microsoft CRM Online.

De oplossing van DynamicWeb, geïntegreerd met belangrijke systemen van derden zoals AX en Optiwin, zal ons naar een nieuw en hoger niveau tillen wat betreft het online presenteren en verkopen van onze producten. We zien een mooie toekomst voor ons door onze kwaliteitsvensters!

Hilde Guneriussen, Marketing Coordinator - H-Vinduet Fjerdingstad
The Result

Verbeterde bestelstroom met aangepaste productconfiguratie

Als gevolg van deze verbeteringen heeft het B2B eCommerce portaal het hele inkoopproces gestroomlijnd, waardoor distributeurs en retailers productconfiguraties kunnen afstemmen op hun specifieke behoeften. De introductie van geautomatiseerde bestelprocessen heeft de efficiëntie aanzienlijk verhoogd, waardoor snelle en nauwkeurige transacties mogelijk zijn.

Met het extra gemak van 24-uurs zelfbedieningsmogelijkheden kunnen bedrijven nu bestellingen beheren, offertes aanvragen en op elk gewenst moment toegang krijgen tot unieke prijzen en kortingen, wat de algehele operationele flexibiliteit en klanttevredenheid ten goede komt. Het succes van de portal ligt in het vermogen om tegemoet te komen aan de uiteenlopende en dynamische eisen van distributeurs en retailers, waardoor een naadloze en gebruiksvriendelijke ervaring wordt geboden in het steeds veranderende B2B-landschap.


 
 
 

Segment

eCommerce, AX, Manufacturing

Location

Noorwegen

Partner

ECIT Peritus

By clicking 'Accept All' you consent that we may collect information about you for various purposes, including: Statistics and Marketing