ProNails

Een internationale en toekomstbestendige digitale hub waar eCommerce, PIM en ERP samenkomen

Een e-commerce platform waar PIM en ERP samenkomen met de mogelijkheid van marketingopties.

ProNails is al 40 jaar een betrouwbare B2B-partner voor hand-, nagel- en voetverzorging van topkwaliteit en opereert vanuit haar hoofdkantoor in België. ProNails biedt superieure ondersteuning aan schoonheidsspecialisten. Daarnaast inspireren ze partners en consumenten met trendy high-end producten.

The challenge

De ultieme digitale ervaring voor schoonheidsspecialisten en distributeurs

ProNails heeft een constante focus op innovatie in zowel productontwikkeling als service. Om hun diensten te innoveren, was ProNails op zoek naar een partner om hun digitale platform te updaten. Dit platform moest de 'digitale hub' worden waar beginnende schoonheidsspecialisten terechtkunnen voor inspiratie en opleidingsmogelijkheden, distributeurs bestellingen kunnen verwerken en professionals bestellingen kunnen plaatsen. Met andere woorden, een platform waar alles samenkomt.

ProNails is actief in een creatieve industrie, dus ze hadden al een duidelijke visie op het design van de website. De (technische) wensen van ProNails:

  • Een compact en overzichtelijk platform;
  • Een 'Mijn ProNails' omgeving waar distributeurs en professionals hun eigen voorraad kunnen bijhouden en bestellingen kunnen verwerken;
  • Een uitstraling passend bij de identiteit;
  • Een academie, waar geïnteresseerden opgeleid kunnen worden tot ProNails professionals;
  • Een B2B shop ten dienste van de professionals;
  • Een uitgebreide blog/nieuwsfunctie om professionals altijd op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen en mogelijkheden en;
  • Een dealer locator & salon finder.
The solution

Verbeterde mogelijkheden en functies ontketenen

ProNails was al bekend met Dynamicweb, maar de nieuwe eisen konden niet meer in de installatie worden verwerkt. Daarom werd een volledig nieuwe architectuur binnen een nieuwe Dynamicweb-installatie gecreëerd. Dit vergrootte ook de mogelijkheden en functies van het platform, waardoor ProNails Dynamicweb nog effectiever kon gebruiken.

The result

Een meertalige digitale hub met verbeterde B2B-mogelijkheden

Door duidelijke communicatie, een combinatie van de juiste expertise en een proactieve houding van beide partijen heeft ProNails een volledig vernieuwde en toekomstbestendige website.

Het resultaat is een corporate omgeving voorzien van meerdere taallagen, een volledige B2B webshop gedeeltelijk ontsloten voor distributeurs, sterke productdetailpagina's, de academy omgeving, een uitgebreide blogmodule, diverse content templates, implementaties en marketingmogelijkheden. 

Hierdoor is ProNails volledig flexibel in het ontwerp van de websites terwijl het binnen de richtlijnen van de huisstijl blijft. ProNails kan haar doelgroepen perfect bereiken, informeren en verrijken via de digitale hub.

Segment

B2C CMS, PIM en eCommerce

Location

Worldwide / BeNeLux

Partner

Bluedesk

By clicking 'Accept All' you consent that we may collect information about you for various purposes, including: Statistics and Marketing