RIDGID Kollmann

Een B2B webshop voor RIDGIDKollmann.com die als blauwdruk dient voor andere KOKS merken

RIDGID Kollmann is onderdeel van de KOKS Group. Na de succesvolle lancering van de KOKS Corporate websites gingen ze verder aan de slag.

RIDGID Kollmann is opgericht in 1923 en gevestigd in Nederland en België. RIDGID Kollmann is onderdeel van KOKS Group. RIDGID Kollmann levert producten voor rioolspecialisten, loodgieters, installateurs, dakdekkers en lekdetectiebedrijven. Online in hun webshop en offline in hun experience centers in Nederland en België.

The challenge

RIDGIG Kollmann is onderdeel van de Koks Groep. In het verleden is de KOKS Corporate website succesvol gelanceerd met behulp van DynamicWeb. Elk domein heeft de mogelijkheid om hun eigen unieke layout te creëren met hun eigen content binnen de centrale master website van KOKS Group. Om deze succesvolle samenwerking te laten groeien, kregen we de kans om de webshops van KOKS Group te realiseren. Te beginnen met de RIDGID Kollmann webshop.

 

The solution

De implementatie van de DynamicWeb Commerce Suite door onze partner Bluedeks heeft de online aanwezigheid van RIDGIG Kollmann aanzienlijk gestroomlijnd. De veelzijdige functies van de suite hebben Bluedesk in staat gesteld om de webshop naadloos te integreren in hetzelfde platform dat wordt gebruikt voor de corporate site van RIDGIG Kollmann. Deze strategische beslissing verbetert niet alleen de algehele consistentie van hun online merk, maar brengt ook een aantal praktische voordelen met zich mee. 

Door de corporate site en webshop te consolideren op één platform, kan RIDGIG Kollmann nu profiteren van een gecentraliseerd beheersysteem.

The result

Na de release is de webshop RIDGIDKollmann.com de blauwdruk geworden voor andere shops die we voor KOKS Group gaan ontwikkelen. Deze oplossing is niet alleen kostenefficiënt voor KOKS Group, maar geeft ons ook de mogelijkheid om toekomstige KOKS Group-webshops in een korte doorlooptijd te releasen. 

Op deze manier kan KOKS Group haar online marktleiderschap snel uitbreiden en haar concurrentievoordeel vergroten.

Segment

B2B, CMS en eCommerce

Location

Nederland

Partner

Bluedesk

By clicking 'Accept All' you consent that we may collect information about you for various purposes, including: Statistics and Marketing